Meny Setercafe

Meny Utistuvollen Seterkafe

 

Fjellfølge har i mange år satt fokus på den lokale tjukk-mjølka, eller tettemelk som man kalte den andre steder. Vi har derfor fornyet mange av oppskriftene våre med å tilsette tjukkmjølk både i vaffelrøre, tynning og rømmegrøt. Vi ønsker også å gi rabarbraen en renessanse. Rabarbraen er en tøffing, både når det gjelder levekår og bruksområde! Rabarbraen vokser villig på Utistuvollen, og vi lager syltetøy, saft og bakverk av den. Friskt, og for mange overraskende godt!

 

For mange består Fjellfølges meny av gammeldags og «rar» mat. I all hovedsak tilbyr mat som en kunne forvente å få på ei seter i vårt område for ca hundre år siden. Den gangen var det mat basert på mjølk og mjølkeprodukter som ble servert både til hverdags og fest.

 

Rømmegrøt er en rett mange kjenner, og vi lager vår med rømme og tjukkmjølk fra RørosMeieriet. Skjørost og rømme er lokale produkter som lages av henholdsvis syrnet skummet mjølk og syrnet fløte. Spises sammen, og med sukkerstrø på. Skjørosten er også fra RørosMeieriet. Mølske er et produkt

laget av fersk, søt mjølk tilsatt løpe, og kokt lenge av svigermor Aud! Resultatet er en søtlig myse-ostegryte som spises med fløte, og gjerne litt sukker. Minner litt om andre distrikters dravle.

Til all mjølkematen serverer vi vår egen fårepølse og hjemmebakte flatbrød. Fårepølsa er lagt av HognaMat, og er smakssatt med rabarbrasaft og krydder. Flatbrødet er bakt av Elin Krog, og er et grovt flatbrød uten mjølk.

 

Spør oss gjerne om maten hvis du lurer på noe!

Vel bekomme!

Tilrettelagt av "På linje" for Fjellfolge DA, aktuell 2017